Digitalizarea IMM-urilor din Regiunea  Nord-Vest. Grant De Până La 100.000 Euro

Nu rata această oportunitate limitată! Depune cererea de finanțare până la 17.05 .2024 ora 10:00 și accelerează-ți transformarea digitală!

Cheltuieli/activități eligibile IMM

Grăbiți-vă! Data limită pentru aplicare este 17.05 .2024, ora 10:00

Vezi mai mult
Fă boost afacerii tale

Ce înseamnă digitalizare IMM?

Programul de digitalizare IMM este o inițiativă guvernamentală care are ca scop sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) în procesul lor de transformare digitală. Acest program oferă IMM-urilor diverse instrumente și facilități pentru a implementa tehnologii digitale în afacerile lor, cu obiectivul de a îmbunătăți eficiența, productivitatea și competitivitatea acestora.
Autoritate Finanțatoare: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
Valoare Ajutor Nerambursabil: 30.000 – 100.000 EUR
a) până la 30.000 euro pentru micro întreprindere;
b) între 30.000 și 50.000 euro pentru  întreprindere mică;
c) între 30.000 și 100.000 euro pentru întreprindere mijlocie.
Intensitatea finanțării: 90%
Valoare Cofinanțare: 10%
Data limită predării cererilor - 17.05 .2024
Aplicanti eligibili: IMM-uri cu minim 2 ani activitate

IMM-urile pot accesa finanțări și subvenții pentru:

- achiziționarea de echipamente și soluții IT
- dezvoltarea și adaptarea aplicațiilor software
- consultanță și asistență tehnică specializată
- instruirea personalului și alte activități legate de digitalizare

Prin aplicarea la programul de digitalizare IMM, vei avea șansa de a-ți transforma afacerea sau instituția publică într-un model de succes în era digitală. Active Digital este aici să-ți ofere expertiza și suportul necesare pentru a realiza acest obiectiv. Nu rata această oportunitate unică și contactează-ne chiar acum pentru a vă ajuta cu toate etapele acestui proces de la consultanță la dezvolatere si design.

Intră într-o nouă eră

De ce ar trebui să apelez la programul de digitalizare IMM?

Profită de sprijinul financiar pentru a-ți digitaliza afacerea! Active Digital te susține în proiectul de digitalizare IMM, oferindu-ți șansa de a obține între 30.000 și 100.000 de euro. Completează cererea de finanțare până la data limită de 17. 05 .2024 și lasă-ne să transformăm visul tău digital în realitate!

Creșterea eficienței și productivității:

Prin implementarea tehnologiilor digitale, companiile pot automatiza procesele manuale și repetitive, reducând astfel timpul și efortul necesar pentru îndeplinirea sarcinilor.Digitalizarea permite optimizarea fluxurilor de lucru, reducerea erorilor umane și îmbunătățirea comunicării interne, ceea ce conduce la o creștere a eficienței și productivității în general.ttis id.

Acces la noi oportunități de afaceri:

Prin adoptarea tehnologiilor digitale, companiile pot accesa noi piețe și canale de vânzare, cum ar fi comerțul electronic și platformele online.Digitalizarea facilitează extinderea afacerii și atragerea de clienți noi, permițând astfel dezvoltarea și creșterea sustenabilă.

Îmbunătățirea experienței clienților:

Prin utilizarea tehnologiilor digitale, companiile pot oferi clienților o experiență mai personalizată și mai interactivă.Implementarea soluțiilor IT precum site-uri web moderne, aplicații mobile sau sisteme de gestionare a relației cu clienții (CRM) poate contribui la creșterea satisfacției și loialității clienților.

Înnoirea proceselor de producție și servicii:

Digitalizarea permite companiilor să-și modernizeze și să-și automatizeze procesele de producție și furnizare a serviciilor.Prin utilizarea tehnologiilor avansate, cum ar fi robotică, inteligența artificială sau internetul obiectelor (IoT), afacerile pot îmbunătăți calitatea produselor/serviciilor și reducerea costurilor operaționale.

Întărirea securității și protecției datelor:

Programul de digitalizare IMM oferă sprijin în implementarea soluțiilor IT pentru securitatea cibernetică și protecția datelor.Companiile pot beneficia de consultanță și soluții specializate pentru a-și proteja informațiile sensibile și a se conforma reglementărilor privind protecția datelor.

"Staying competitive" în era digitală:

Digitalizarea este un element cheie în păstrarea competitivității într-o piață tot mai digitalizată.Companiile care nu se adaptează la noile tehnologii riscului de a fi depășite de concurență. Prin urmare, programul de digitalizare IMM oferă o oportunitate de a rămâne relevante și competitive în era digitală.

Află mai mult aici

Vrei să primești informații despre digitalizare?

> IMM-urile trebuie să asigure 10% cofinanțare din surse proprii.
> Cheltuielile cu servicii de consultanța/analiza pentru identificarea soluțiilor tehnice de care are nevoie IMM-ul și cheltuielile cu serviciile de auditare tehnică (IT și DNSH) NU pot depăși 10% din valoarea proiectului.
> Cheltuieli cu activitățile obligatorii de informare și publicitate vor fi suportate de beneficiar.

Timpul presează! Depune cererea de finanțare pentru proiectul de digitalizare IMM până la 17. 05 .2024 ora 10:00 și obține finanțare generoasă de până la 100.000 de euro. Active Digital, experții în dezvoltarea software și digitalizare, îți stau la dispoziție pentru a transforma serviciile tale într-un succes digital. Nu lăsa această oportunitate să treacă pe lângă tine!

Contact
*Contactați-ne direct pentru a afla mai multe
Atenție criteriile Desi diferă în funcție de regiune

Criteriile DESI

Indicele economiei și societății digitale (DESI) sintetizează indicatorii privind performanța digitală a Europei și urmărește progresele înregistrate de țările UE. Potrivit regulamentului Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, fiecare proiect acceptat trebuie să îndeplinească cel puțin 7 dintre cele 12 criterii de transformare digitală.

Este important ca aceste criterii să fie incluse în cererea de finanțare. În situația în care această condiție nu este respectată, beneficiarii vor fi obligați să returneze investiția sau există riscul ca suma completă să nu fie decontată după primirea granturilor.

Iată cele 12 criterii DESI pe care trebuie sa le aveți în vedere pentru regiunea Nord-Vest:

Mai mult de 50% dintre persoanele angajate folosesc computere cu acces la internet în activitatea profesională.
Acces la internet pentru minimum 50% din angajați care utilizează computere în scopuri de afaceri (câte un user diferit pentru fiecare angajat care utilizează computerul)
Utilizarea de specialiști TIC
Apelează la servicii furnizate de către specialiști TIC (ca angajați proprii sau servicii externalizate). De asemenea, apelarea la specialiști TIC pentru realizarea Studiului privind soluția tehnică IT și/sau pentru implementarea proiectului, poate fi considerată ca "tehnologie" utilizată, ca urmare a realizării investiției doar în cazul în care prin contract specialistul TIC asigură asistență tehnică/consultanță în implementarea proiectului.
Conexiune internet cu viteză garantată de download decel puțin 30 Mbps
Viteza de download contractată a celei mai rapide conexiuni de internet la linie fixă este de cel puțin 30 Mbps.
Dispozitive mobile de internet pentru cel puțin 20% din personalul angajat
Achiziția de dispozitive mobile de internet pentru cel puțin 20% dintre angajați - întreprinderea asigură în scopuri de afaceri un device mobil, care permite conexiunea la internet prin rețele de telefonie mobilă, pentru mai mult de 20% din angajații proprii.
Pagina de internet sau pagina de prezentare online
Întreprinderea deține un website sau o pagină de internet. Aceasta poate fi și o pagină minimalistă simplă de prezentare.
Un site online cu funcții sofisticate
întreprinderea deține un website cu funcții complexe/sofisticate – are cel puțin o caracteristică din următoarele:
a. descrierea bunurilor sau serviciilor, liste de preț;
b. posibilitatea pentru vizitatori de a-și personaliza sau proiecta online bunurile sau serviciile;
c. urmărirea stadiului comenzilor plasate;
d. conținut personalizat în website pentru vizitatori obișnuiți/recurenți;
Achiziționarea de servicii de publicitate pe internet
Aici pot intra achizițiile precum acapararea de servicii de marketing sau consultanță pentru marketing digital prin intermediul unei agenții sau crearea unei echipe
Achiziționarea de servicii de calcul de cloud mediu-ridicat
Întreprinderea cumpără servicii cloud computing mediu sau ridicat (cloud computing este un model care permite oricând, convenabil și/sau la cerere acces prin intermediul internetului sau a unei rețele private la un grup partajat de resurse de calcul configurabile - de ex. rețele, servere, stocare de date, aplicații și servicii - care pot fi rapid furnizate și lansate cu un efort minim de management sau cu o interacțiune minimă de la un furnizor de servicii. O companie își poate asigura accesul la un sistem cloud, fie prin intermediul unui serviciu (ex. SaaS, PaaS, IaaS), fie prin crearea unui sistem propriu.
Trimiterea de facturi electronice pentru procesare automatizată
Întreprinderea emite facturi electronice care permit procesarea automată.
Vânzări web de comerț electronic reprezintă cel puțin 1% din total cifră de afaceri
Realizarea de vânzări prin comerț electronic, de cel puțin 1% din total cifră de afaceri (în vânzările de bunuri sau servicii prin comerț electronic, comanda este plasată prin site-uri web, aplicații sau mesaje de tip EDI prin metode special concepute pentru a primi comenzi. Plata se poate face online sau offline. Comerțul electronic nu include comenzile scrise prin e-mail)
Vânzări web business-to-consumer (B2C) de peste 10% din totalul vânzărilor prin internet
Unitatea de măsură a indicatorului se referă la procentul valorii vânzărilor realizate prin intermediul comerțului electronic de tip business-to-consumer (B2C) după implementarea proiectului. Valoarea vânzărilor după implementarea proiectului trebuie să fie cu cel puțin 10% mai mare față de valoarea de referință din anul anterior depunerii cererii de finanțare.
Prezență în social media
Website-ul are linkuri sau face referire la profilele din rețelele sociale ale întreprinderii - întreprinderile care folosesc rețelele sunt considerate cele care au un profil de utilizator, un cont sau o licență de utilizator, în funcție de cerințele și tipul de social media. Astfel, aici nu sunt incluse întreprinderile care plătesc exclusiv pentru postarea de reclame (anunțuri tip “banner”) fie direct către proprietarul rețelei sociale (de exemplu, Facebook, Twitter etc.), fie indirect, prin intermediul întreprinderilor care oferă servicii online pentru postarea automată a mesajelor publicitare pe rețelele sociale.
Important

De ce s-a introdus obligativitatea respectării a cel puțin 6 criterii de intensitate digitală?

În ediția din 2022 a Indicelui economiei și societății digitale (DESI), România se află pe ultimul loc în rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene. Având în vedere acest context, programul Digitalizare IMM 2022 impune companiilor realizarea de proiecte care să conducă la o digitalizare efectivă a activității lor în ansamblu. De asemenea, criteriile DESI contribuie la sporirea gradului de digitalizare al IMM-urilor din România și la tranziția către economia digitală.

În ce constă finanțarea

Cheltuieli eligibile în Ghidul specific Digitalizare IMM

Solicitantul va trebui să includă în cererea de finanțare cel puțin activitățile care conduc la îndeplinirea criteriilor de intensitate digitală.În cadrul prezentului apel de proiecte, sunt eligibile următoarele tipuri de investiții, de natura imobilizărilor corporale (mijloace fixe) și necorporale, precum și servicii de digitalizare, după cum urmează:

Achiziții de hardware TIC:

-Achiziția de echipamente hardware TIC (tehnologia informației și comunicațiilor) și a altor dispozitive și echipamente aferente, inclusiv cheltuieli de instalare, configurare, punere în funcțiune, justificate din punctul de vedere al implementării proiectului;

Achiziții echipamente robotică:

-Achiziția de echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice, integrate cu soluții digitale;

Achiziții rețelistică

-Realizarea rețelei LAN necesare pentru implementarea proiectului;

Achiziții aplicații software

Achiziționarea aplicațiilor software/licențelor necesare implementării proiectului (inclusiv software dezvoltat și/sau adaptat conform cerințelor beneficiarului), configurarea și implementarea bazelor de date, migrarea și integrarea diverselor structuri de date existente, inclusiv soluțiile de automatizare software de tip RPA, respectiv Robotic Process Automation;

Achiziții tehnologii complexe

Achiziționarea de sisteme de inteligență artificială, machine learning, realitate augmentată, virtual reality;

Achiziții website:

-Achiziționarea de Website al companiei;

Instuirea personalului:

-Instruirea personalului care va utiliza echipamentele TIC;

Achiziții servicii arhivare digitală:

-Achiziție de servicii de trecere a arhivelor din analog/dosare/hârtie în digital indexabil;

Achiziții aplicații informatice specializate:

-Achiziție de aplicații informatice specifice pentru persoanele cu dizabilități;

Achiziții specifice comerțului electronic:

-Achiziție de soluții din domeniul tehnologiei informației pentru comerțul electronic;

Achiziții servicii securitate:

-Achiziție de servicii pentru consolidarea securității cibernetice aplicabile pentru software/ găzduire/rețele;

Achiziții servicii consultanță:

-Achiziție de servicii de consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice privind digitalizarea de care au nevoie IMM-urile.

Ai întrebări?

Întrebări comune

Aici încercăm să răspundem la cele mai frecvente întrebări dar daca nu găsiți răspunsul căutat ne puteți contacta direct folosind butonul de mai jos.

Contact
Cum mă poate ajuta Active Digital cu proiectul meu de digitalizare IMM?
O persoană poate să aplice cu mai multe firme?  Cum selectăm mărimea întreprinderii? Luăm încalcul mărimea societății care aplica? Sau calculăm pe întreprindere unică (toate societățile pe care le deține solicitantul)?
Există vreo condiție referitoare la activitatea proiectului, alta decât “Activitatea pentru care se solicită finanțare trebuie să fie aferentă unui cod CAEN autorizat la data de 31 decembrie 2021”? Se poate solicita finanțare pentru o activitate autorizată, dar fără istoric financiar (nu a realizat venituri)?
Încondiţiile în care o companie deţine deja un sistem ERP sau CRM la momentuldepunerii proiectului, iar prin intermediul finanţării doreşte o dezvoltaresuplimentară a sistemului ERP/CRM, este acest lucru posibil/eligibil dinbugetul proiectului?
Acest proiect este adresat și firmelor care sunt deja listate la bursa sau doar pentru cele care doresc să fie listate?
Pentru orice întrebare

Trimite-ne un mesaj

Pentru orice nelămurire sau întrebare în legătura cu acest proces și cum vă putem ajuta, ne puteți lăsa un mesaj folosind formularul de mai jos.

Mesajul a fost trimis!

Vă mulțumim pentru interes!

S-a ivit o eroare și mesajul nu a putut fi trimis. Vă rugăm încercați din nou.

Ai o idee?
Viziunea ta merită să fie auzită. Împreună  construim viitorul digital al afacerii tale.
obiect decorativobiect decorativobiect decorativ